Sø Gravlev e

Fra luftfoto til dronefoto og dronevideo

Fortid: Luftfoto

Tidligere var luftfotografering og videooptagelse fra luften noget der var forholdsvis specielt og et relativt lille marked. Der var temmelig få udbydere og priserne var høje. Kunderne var primært firmaer og andre aktører der havde et kommercielt formål med at lave luftfoto eller få optaget video fra luften.  Foto af landejendomme var dog også temmelig udbredt. Har man besøgt en gård vil man sikkert have bemærket et luftfoto af ejendommen på væggen mange steder.

Nutid/fremtid: dronefoto og dronevideo

Det er naturligvis stadig muligt at anvende fly/helikopter til at optage video eller billeder fra luften. Men teknologien har ændret situationen, pga. udviklingen indenfor droner. Det er i dag muligt at lave dronevideo eller dronefoto (som jo i virkeligheden “bare” er luftfoto og video optaget fra luften). Droneoptagelser er langt billigere og mere fleksibelt end ved anvendelse af fly. Dels kan dronefoto eller dronevideo udføres mange steder, hvor det af praktiske årsager ikke er muligt med fly, pga. højderestriktioner, sikkerhed etc. Samtidig er det dronefoto og dronevideo langt billigere, da en drone selvsagt er billigere end et fly, både i indkøb og drift.  Samtidig er synlighed vigtigere end nogensinde. Dronefotos og dronevideo er for mange en rigtig god måde at præsentere deres: virksomhed, forening, event, familiebegivenhed etc. 

Altus Dronefoto

Hvad er så Altus DroneFoto rolle i denne udvikling? 

Altus DroneFoto arbejder primært i Nordjylland og Midtjylland. Men vi er naturligvis fleksible og kan sagtens påtage os opgaver andre steder.

Vi ønsker at være bredtfavnende inden for luftfoto, dronefoto, dronevideo (kært barn har mange navne 😉 ). Men samtidig vil vi også gerne byde ind på opgaver der afvikles på jorden. Vi kan også levere video optaget på jorden. Det kunne være en præsentationsvideo, hvor man kan fremvise sin butik, værksted, fabrik, forening, hus, fest etc. Her har man har mulighed for at vise arbejdssituationer, kunde interaktion, eller måske præsentere nye produkter, medarbejdere, events, eller bare gemme et godt minde fra familiefesten. Videooptagelse fra jorden, kan ofte med fordel kombineres med droneoptagelser. Optagelser fra luften kan kan levere “overblikket” og optagelser fra jorden kan så levere mere detalje.

Geografi

Vi arbejder som nævnt primært i Nordjylland og midtjylland. Vi har udført optagelser af dronefoto og dronevideo i hele Nordjylland og store dele af Midtjylland og paletten bliver hele tiden udvidet. Vi tror på at vores lokalkendskab giver os mulighed for at løfte opgavekvaliteten og sørge for at vi altid er i øjenhøjde med dig som kunde. Uanset geografi er vores hovedfokus altid at levere det produkt du efterspørger.

Lovgivning og regler

Flyvning med drone er reguleret af regler, som kan findes på Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens hjemmeside som kan findes her: 

Disse beskriver og regulerer al flyvning med droner både til fritids- og erhvervsbrug. 

Samtidig kan man finde en god oversigt over begrænsninger i luftrummet på denne side udgivet af Naviair: